ECOFLEX
ECOFLEX 25 050

Ecoflex is een zeefdrukinkt op basis van synthetische harsen, pigmenten en niet solvent oplosmiddelen. De kenmerken van ecoflex zijn; een uitstekende dekking en brede inzetbaarheid qua hechting. Ecoflex is een hoogglanzende inkt en heeft door de weinig vluchtige bestanddelen een trage droging.

Uitgebreid kleuren pallet standaard kleuren en een mengsysteem. Voor full colour druk zijn CMYK pigmenten beschikbaar voor zowel Europa scale als Kodak scale.

 

DRUKKEN
ECOFLEX is geschikt voor zowel machinedruk als handmatig drukken en toepasbaar op vele verschillende ondergronden. EcoFlex laat zich heel goed drukken en geeft een zeer goede kleurechtheid. De afdrukken zijn goed bestand tegen alcohol en benzine. De hechting is uitstekend op diverse materialen zoals zelfklevend vinyl, acrylaat, papier, forex, polystyreen en PVC foam. Ecoflex is zelf toepasbaar op gecoate metalen, dit dient altijd vooraf getest te worden. Voor een hogere mechanische bestendigheid op metaal is de 2 komponenten inkt UNISERIE een betere optie. Indien gewenst is op bestelling ECOFLEX in een matte versie leverbaar.

GEBRUIK
ECOFLEX droogt aan de lucht bij 20°C. Na 30-60 min stofdroog en volledig droog na 3-4 uur. Droging in de tunnel bij 60-70°C verkort aanzienlijk de droogtijd. In de warme seizoenen kan het wenselijk zijn om bij fijn raster- of lijnwerk UNIVERSAL RETARDER toe te voegen. Tijdens het gebruik dient men de gebruikelijke voorzorgmaatregel voor persoonlijke bescherming te hanteren.

KLEUREN
ECOFLEX bestaat uit een serie standaardkleuren en basiskleuren voor het mengsysteem. Met behulp van de bijgeleverde CD kunt de gewenste PMS kleur ingeven de software berekent vervolgens het mengrecept. Wij adviseren u altijd een proefdruk te maken op het te bedrukken materiaal om de kleur te beoordelen.

ARBEIDS INSPECTIE
Ecoflex is volledig vrij van oplosmiddelen en daardoor milieu vriendelijk in het gebruik. Risico taxatie heeft uitgewezen dat de gevaren voor gezondheid en veiligheid geclassificeerd zijn als niet gevaarlijk. Bij gebruik van de ECOFLEX Gloss 25 050 wordt door de arbeidsinspectie geen blootstellings beoordeling vereist. De niet solvente oplosmiddelen zorgen voor een trage droging en beperkt het gebruik van vertragers.